EPILAREA E ACUM MAI DULCE……CU PASTA DE ZAHAR

Îndepărtarea părului de pe corp o faceau deja ... oamenii cavernelor! Sună incredibil, nu-i așa? Dar arheologii arata ca acum 20 de mii. de ani oamenii isi radeau barba, folosind pietre șlefuite sau scoici. Un pic mai târziu, cu aprox. 6000 de ani în urmă foloseau epilarea cu rășină cu adaos de gudron.

    Eliminarea părului cu pasta de zahăr vine din Orientul Mijlociu. Primele rapoarte cu privire la indepartarea parului de catre femei provin din cele mai vechi civilizatii din Mesopotamia, Egipt și Grecia. Egiptenii devenisera adevărați maeștri in îndepărtarea părului. Atât bărbații, cât și femeile isi epilau capetele și purtau peruci pentru a se proteja împotriva infecțiilor și dezvoltarea bacteriilor într-un climat atat de cald. Acest tratament a devenit chiar o parte din ceremonia de nunta. Cu o noapte înainte ceremoniei femeile isi îndepărtau părul de pe întregul corp (inclusiv parul de pe cap și sprâncenele!), deoarece corpul neted era un semn de respect fata de sotul ei. Chiar si sclavii de la curtea Faraonului erau obligati să isi elimine parul – femeile trebuiau să fie curate și cel mai important, sa aiba pielea complet netedă.

Zaharul este folosit pentru indepartarea parului de secole, până în prezent a fost și este cea mai populara metoda de indepartare a parului nedorit în Orientul Mijlociu. Probabil că a ajuns în Europa și Statele Unite în a doua jumătate a secolului al XX-lea, împreună cu migrarea femeilor tunisiene. Femeile din țările arabe de astăzi participă la reuniuni lunare la care fiecare isi epileaza trupul. Această zi este considerata ca o sărbătoare, și îndepărtarea părului zahăr este vazuta ca un ritual.

De-a lungul secolelor, in timp ce moda impunea tot mai mult și mai mult expunerea feminina, îndepărtarea părului de pe corp a devenit un nou trend. Punctul de cotitură a fost anul 1915, cand in paginile revistei “Harper Bazaar” a fost publicata o imagine a unui model ce avea axilele netede. Un alt moment important a fost “little black dress”, introdusa in magazine de Coco Chanel. Picioarele netede au început să fie de acum înainte văzute ca un atribut al feminității.

EPILAREA CU PASTA DE ZAHAR ROYX PRO

Cel mai dulce mod de a scapa de parul nedorit!

Practic nu are contraindicatii! – Poate fi folosita si incazul venelor varicoase sau pielii sensibile

Are grija de pielea ta! – Exfoliaza si hidrateaza, fara a agresa stratul hidrolipidic al pielii

Produs 100% natural! – Nu contine conservanti

Nu rupe firul de par si este mai putin invaziva! – Epilarea se face in directia cresterii firului de par

Iritatie minima! – Orice posibila roseate dispare imediat

Este eficienta! – Se poate folosi si pe firele foarte scurte

Mai putina durere! – Comparativ cu epilarea cu ceara

Igienica! – Nu exista senzatia lipicioasa post-epilare

NE VEDEM LA BEAUTY DAY CLUJ!!!!   Intreaba despre seminariile si cursurile oferite CHIAR   AZI!!

Articole recomandate

Fiecare share contează!
FacebookPinterestTwitterGoogle+LinkedInEmail