Foto: Northfoto

Rotund, trist, migdalat, adâncit…

Află care este machiajul ideal pentru ochii tăi

Suntem diferiți, datorită acestui fapt și forma ochilor diferă. Dacă vrei să afli care este machiajul perfect pentru ochii tăi urmărește sfaturile faimosulu make-up artist : Larion Oscar.

 

Ochi migdalați

 Dacă ai ochi migdalați poți folosi orice culoare pentru machiaj. Machiajul cel mai adecvat se poate face prin machiarea conturului ochilor . Pentru a accentua ochii este recomandat să accentuăm genele de sus cu dubla aplicare de mascara- spune profesionistul în articolul apărut pe siteul life.hu.

 

Ochi rotunzi

În cazul ochilor rotunzi este recomandat machiarea ochilor prin alungire spre exterior. Tot atunci trebuie să fim atenți și la machiarea sprâncenelor, forma și machiajul acestora trebuie să fie în concordanță cu linia machiajului. Astfel veți creea o privire perfectă.

 

Ochi depărtați

La ochii depărtați distanța dintre ochi este mai mare decât lâțimea ochiului. Țelul principal al machiajului unor astfel de ochi este acela de a apropia ochii. Primul pas este ampicarea unei culori închise pe colțul interior al ochiului, apoi se va aplica un fard deschis pe colțul exterior al ochiului având grijă ca cele două nuante să fie machiat cu atenție la mijlocul ochiului.

Pentru o privire senzuală, contureaza ochiul in intregime cu un creion dermatograf, desenand o linie subtire de la colturile interioare ale ochilor spre exterior. Pe cele două laturi ale nasului vom aplica un fond de ten mai inchis, care va fi amestecat cu fondul de ten de bază și la final fixăm machiajul cu pudră.

 

Ochi apropiați

Machiajul ideal în cazul ochilor apropiați se face prin accentuarea colțului exterior al ochilor cu nuanțe calde, ținând cont și de forma sprâncenelor. Machiajul se va face cu nuanțe mai deschise pe partea interioară a ochiului și cu nuanțe mai închise pe partea exterioară. Pentru o privire dramatică este recomandat să accentuăm genele pe parte exterioară a ochiului cu  dubla aplicare de mascara.

 

Ochi adânciți

La machiajul ochilor adânciți putem folosi orice culoare. Tot atuci este foarte important, ca machiajul să fie efectuat în următorul fel: de la colțul interior al ochilor până la două treimi a pleoapei să aplicăm nuanțe deshise și sidefate. La baza genelor pe pleoapa de jos vom folosi culori mai inchise. Tonul mai închis folosit în mod normal în colţurile externe ale ochilor se va ridica deasupra pliului, estompandu-se pe osul arcadei.

 

Ochi proeminenți

Folosește numai nuanțe mate. La această formă trebuie machiată toată pleoapa cu o nuanță maronie mată. Aplicați creionul negru în interiorul ochiului de la colțul intern la colțul extern. Folosirea tușului este interzis.

Ochi lăsați

Pentru creearea unu machiaj ideal la acest tip de ochi trebuie aplicate nuanțe deschise în colțurile interioare ale pleoapelor și celor închise la exterior pe partea de sus în așa fel încât să creeze umbre pe pleoapa superioară. Trebuie accentuate și sprâncenele în așa fel, ca distanța dintre ochi și sprâncene să fie mai mare.

Articole recomandate

Fiecare share contează!
FacebookPinterestTwitterGoogle+LinkedInEmail