Înfruntă frigul cu optimism

Nu putem nega faptul că a sosit iarna și frigul. Hainele de vară au fost de ceva vreme depozitate în dulap, iar locul lor a fost preluat de către geci, cizme, pulovere - și evident balsamul de buze. Din acesta din urmă  în cantitate industrială. Din cauza vremii uscate și reci de iarnă buzele crapă mult mai ușor și pielea se deshidratează – una din efectele secundare ale acestui anotimp ce ne oferă castane coapte, vin fiert, bucurie și nostalgie. A-ți menține pielea într-o stare excelentă chiar și în anotimpul rece va fi o activitate foarte simplă dacă urmezi sfaturile de mai jos.

RESPECTĂ CU ORICE PREȚ URMĂTORII PAȘI:

Bea multă apă. Pielea este cel mai mare organ al nostru, și ca în cazul tuturor organelor, apa este un component important al celulelor. În cazul în care nu ajunge destulă apă la aceste celule, pielea se va deshidrata deoarece corpul tău va redirecționa lichidul existent în organism către alte organe mai importante și doar ceea ce rămâne va ajunge în sfârșit în epiderm. Așadar: Hai cu apă!

Găsește-ți cea mai bună și potrivită loțiune. Dacă îți cureți fața cu o loțiune hidratantă de două ori pe zi, șansele sunt excelente ca tenul tău să nu se deshidrateze. Încearcă de exemplu loțiunea Vital C Facial Cleanser de la IMAGE Skincare ce curăță, regenerează și calmează cu ajutorul unei cantități abundente de antioxidanți hrănitori și vitamina C.

Hidratează. În fiecare zi. Dimineața aplică pe ten o cremă hidratantă cu protecție solară, iar în timpul nopții doar o cremă hidratantă. Sugestia mea este următorul trio hidratant: crema  Vital C Hydrating Repair Cream pentru noapte, Prevention+ Daily Hydrating Moisturizer SPF30+ în timpul zilei, iar pentru corp loțiunea Body Spa Rejuvenating Body Lotion. Astfel vei străluci din cap până în picioare.

Folosește-te de băile cu aburi. Pielea se usucă mult mai rapid iarna. Gândește-te ce șoc este pentru organism atunci când din aerul rece de afară pășești într-o încăpere încălzită cu aer uscat. Băile cu aburi ajută la menținerea unui nivel optim de umezeală în piele.

EVITĂ CU ORICE PREȚ URMĂTOARELE

Dușurile fierbinți. Chiar dacă după o zi rece un duș lung, fierbinte și relaxant pare a fi o idee bună, piele nu îți va fi recunoscătoare. De ce? Deoarece pielea este acoperită de un strat subțire și uleios, ce acționează ca o barieră de protecție. Apa fierbinte dizolvă această peliculă protectoare, ca urmare umezeala dispare, astfel pielea devine vulnerabilă față de agresorii externi.

Săpunurile agresive . Și săpunurile puternice dizolvă stratul ocrotitor menționat mai sus din cauza căruia se usucă pielea. Este o idee bună ca în locul săpunului să folosești scrubul Spa Exfoliating Body Scrub de la IMAGE Skincare ce exfoliază delicat și hidratează puternic.

Masajul  agresiv. După ce ai ieșit de la duș, nu freca pielea timp îndelungat. Mai bine tamponează delicat excesul de apă cu un prosop. Dacă exagerezi cu ștersul, există șanse mari ca să-ți iriți pielea.

+1 SFAT

La începutul acestei postări am vorbit despre buzele crăpate – ei, există o soluție sigură și pentru asta! Pe lângă faptul că este incredibil de hidratant, ca bonus, balsamul Ormedic Balancing Lip Enhancement Complex de asemenea umple buzele. Astfel nu doar pielea buzelor devine mai fermă și frumoasă, ci și conturul lor se va întinde. În plus, conține peptide cu acțiune de întinerire împotriva semnelor bătrâneții.

Articole recomandate

Fiecare share contează!
FacebookPinterestTwitterGoogle+LinkedInEmail